VHF Kurs 8-9 Februari


Blanketten stängdes: 2020-02-01 23:59:00 GMT+0300

Gullkrona Kryssarklubb rf ordnar tillsammans med Airisto Segelsällskap en VHF-kurs, med målsättningen att kursdeltagarna skall ha de kunskaper som ställs för ett SRC-certifikat efter avlagd kurs. I samband med kursen kommer ett tentamenstillfälle att ordnas, och ni kommer att ha möjlighet att ansöka om certifikatet vid slutet av kursen. 


Pris: Kursen kostar 40€ och faktureras av GK. 

OBS! Utöver detta tillkommer en examensavigft på 45.40€ och senare en avgift på 43.75€ för certifikatet.

Plats: Skräbbölehamnen/Loftet (Skräbbölevägen 32, 21600 Pargas)

Tid: Lördag 0900 - 1600 

Söndag 0900 - 1500 


Målet med denna kurs är att ni skall få de kunskaper som krävs för att kunna avlägga en SRC examen och därmed kunna söka ut SRC-kusttrafikcertifiikat. Detta certifikat krävs enligt lag för att få skeppa en båt som har en VHF ombord. Under kursen kommer vi gå igenom: sjö-VHF telefonen samt digital tilläggsutrustning (DSC), radiotrafikens regler, kanalanvändning, nöd-, il- och varningstrafik, bokstaveringsalfabetet, DSC och vi kommer även ha vissa praktiska övningar.

Ni får gärna bekanta er med materialet på förhand på kommunikationsverkets sidor (Handbok i VHF-radiokommunikation för radioperatör med kusttrafikcertifikat https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/VHF-handbok.pdf ). 

Under lördagen kommer vi att ha lektioner och försöka hinna igenom så mycket som möjligt för att sedan på söndagen kunna repetera de viktigaste och skriva examen.

 

OBS! För att ni skall kunna söka ut radio lovet bör ni ha med er ett passfoto med till kursen


Förnamn Efternamn
exempel@exempel.fiPersonuppgiftspolicy
Powered by Blankett.fi